RSS

Monday, September 19, 2011

Everyday.... Journey 2 remember...

Mmmm.. cerita ni bukan cerita baru pun.. tap mummy still nak cerita..
Setipa hari bekerja, mummy akan bawa putera dan puteri mummy bersama-sama ( except kalau Abuya ada/cuti )...
Banyak betul cabaran drive bersama-sama dengan anak-anak nie.. tapi terpaksa dan dah terbiasa..
kalau Maisara, mummy dah tak heran nak bawa dia... naik kereta, pasang jer cerita Dibo the Gift Dragon atau Barney and Friends, diamlah dia..

yang paling banyak cabaran adalah untuk bawa Mirza.. aduhai, anak teruna mummy ni suka nangis la... bukan sebab sakit or lapar tapi sebab nak beriba.. adus.. letih betul.. mummy buat tak tahu jer ( kejam tak?) tapi tadi, masa dia duk 'nyanyi' lagu dia tue mummy tepuk2 sikit and then ini lah yang berlaku..

Setelah ditepuk2 akhirnya Mirza tertidur..

Akhirnya, Mirza tertidur dan kalau perasan, ada air mata kat tepi mata tanda lepas menangis.. huhuhuhu.. 

Kesian Mirza terpaksa tidur sambil duduk, ( saja mummy nak latih Mirza, bukan apa, kalau jadi doktor nanti time kena on call or busy, duk atas kerusi pun boleh rehat kan.. ;p )
Actually Mirza dah tak nak duduk dalam car seat, sebab tue mummy belikan tempat duduk gantung kat kerusi ni, dapatla dia main2.. ( mummy jual seat tu, kalau nak tengok, klik sini )

Dibo dibo ding..

Barney and friends

Inilah dua cerita yang Sara suka tengok.. sekarang ni, nak dengar radio pun susah.. sampai mummy dan abuya dah dapat hafal dah dialog dua2 cerita nie..  mmm takpalah Sara, asalkan sara duk diam2 dalam kereta sudah.. ;p




Hana Maisara Mohd Hanif

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Mirza Hazim Mohd Hanif

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Breastfeeding tickers

Lilypie Breastfeeding tickers

Happy Forever

Banner Kengkawan

'Create
Create your own banner at mybannermaker.com!

Take a look... Juz a Moment

Free SpongeBob Blink MySpace Cursors at www.totallyfreecursors.com

#

Domain nameSizeLoad TimeAverage Speed per KB
1mymummyluv.blogspot.com/138.01 KB0.98 seconds0.01 seconds