RSS

Thursday, September 22, 2011

Ciri-ciri Samsung Galaxy Tab

Mummy tak tahu nak kongsi entri apa kali nie.. Tiba-tiba terfikir tentang kecanggihan teknologi sekarang, kalau cakap pasal gadget terutama handphone, memang tak terkejar.. Kat sini, mummy juz nak kongsi tentang Samsung Galaxy Tab.. 


Samsung Galaxy Tab 10.1v


Antara ciri-ciri Galaxy Tab ini adalah touch screen dengan warna sebanyak 16 juta warna. Lebar saiznya adalah 10.1 inci bersamaan dengan 800 x 1280 pixels.Galaxy Tab mempunyai stereo speaker iaitu boleh mendengar lagu tanpa menggunakan earphone. Jika anda ingin menggunakan earphone, tempat cucuknya adalah 3.5mm, seperti handphone nokia.Galaxy Tab mempunyai kapasiti 16 atau 32GB. Selain itu, terdapat juga Wi-Fi dan Bluetooth feature. Kamera di Galaxy Tab adalah 8 Mega Pixels dengan autofocus dan LED flash. Galaxy Tab juga mempunyai kamera kedua dengan kemampuan 2 Mega Pixels.Sistem operasinya menggunakan Android, v 3.0 atau dikenali sebagai Honeycomb. Akhir sekali Galaxy Tab boleh menggunakan JAVA.

Kalau anda ingin memiliki Samsung Galaxy Tab ni, Celcom turut menyediakan beberapa pakej Broadband. Terdapat dua pakej Broadband yang ditawarkan.
1. Broadband Basic -  Monthly Commitment RM 68
2. Broadband Advance - Monthly Commitment RM 98

kalau nak tahu lebih detail, klik sini


Mummy suka Samsung Galaxy Tab ni sebab ia amat sensitif dan best main game, download je seberapa banyak game kat Android Market... Download yang free ler.. ;p
Mummy suka game apa???  Game apa lagi, 'ANGRY BIRD' la.. 






hehehehehe.. cuma tak best tentang game ni adalah 'watak' yang nak kena bunuh tue.. huhuhuhu..
Selain tu, Sudoku, Chess pun ada..
Mummy setakat main game n surf internet jelah, tapi kalau nak buat panggilan tue, rasa gedabak la pulak kebesarannya, terpaksa guna bluetooth, kalau tak, 'satu Malaya' dengar nanti..

Apapun, jangan jadikan kecanggihan teknologi sebagai satu bebanan, tepuk dada tanya selera.. 




Hana Maisara Mohd Hanif

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Mirza Hazim Mohd Hanif

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Breastfeeding tickers

Lilypie Breastfeeding tickers

Happy Forever

Banner Kengkawan

'Create
Create your own banner at mybannermaker.com!

Take a look... Juz a Moment

Free SpongeBob Blink MySpace Cursors at www.totallyfreecursors.com

#

Domain nameSizeLoad TimeAverage Speed per KB
1mymummyluv.blogspot.com/138.01 KB0.98 seconds0.01 seconds