RSS

Tuesday, May 3, 2011

Salji di Malaysia

Em.. macam-macam sekarang nie.. kalau baca tajuk sekali pandang, dah nak kiamat dah nie.. macam-macam benda pelik berlaku sekarang.. tapi....

SHAH ALAM: Orang ramai, bersama-sama ‘Dora the Explorer’ dan i-City, menyambut kedatangan salji pertama di Snowalk pada 19 Mac lepas apabila teknologi dari Korea Selatan itu dilancarkan sebagai tarikan terbaru di "City of Digital Lights".
Kawasan seluas 4,645 meter persegi di Shah Alam itu cukup sejuk dengan suhu bawah 5 darjah celcius dan yang paling menarik, ‘salji’ setebal 0.1 meter di situ boleh dimakan. Pengalaman dengan salji ini, yang pertama di Asia Tenggara, menggunakan teknologi Korea terbaru di mana air tulen bertapis yang dibekukan dijadikan salji yang selamat untuk dimakan. Menteri Pelancongan, Datuk Seri Dr Ng Yen Yen baru-baru ini berkata produk pelancongan yang menarik dan inovatif seperti Snowalk@i-City akan menarik lebih ramai pelancong ke Malaysia, selain menjana pelancongan dalam negara. "Dulu saya biasa memberitahu orang luar negara yang kita di Malaysia ini ada semuanya kecuali salji. Tapi, dengan Snowalk, kita boleh kata salji pun ada di Malaysia," katanya.

Dipetik dari myMetro.


Sedikit info tentang Taman Tema Salji i-City:



Snowalk dibuka 
   * Isnin - Jumaat bermula pukul 10 pagi hingga 1 pagi 
   * Sabtu, Ahad dan cuti umum bermula dari 10 pagi hingga 2 pagi


Setiap pengunjung akan dikenakan bayaran RM25 untuk dewasa dan RM20 untuk kanak-kanak. - Bayaran termasuk baju sejuk sementara kasut pula dikenakan bayaran sewa sebanyak RM10.


Apapun, untuk tujuan pelancongan bagi menaikkan ekonomi negara, mummy rasa okaylah... tapi yang pasti kita tetap tak boleh mengubah cipataan Allah Yang Maha Esa...


p/s: sebelum nie mummy dah rasa salji tiruan kat Genting Highland, nanti ada masa, nak pergi i-City la pulak..jom... nak pergi 'oversea', tak tahu bila.. huhuhu..

luv,



Bestnyer.... try disss..


Hana Maisara Mohd Hanif

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Mirza Hazim Mohd Hanif

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Breastfeeding tickers

Lilypie Breastfeeding tickers

Happy Forever

Banner Kengkawan

'Create
Create your own banner at mybannermaker.com!

Take a look... Juz a Moment

Free SpongeBob Blink MySpace Cursors at www.totallyfreecursors.com

#

Domain nameSizeLoad TimeAverage Speed per KB
1mymummyluv.blogspot.com/138.01 KB0.98 seconds0.01 seconds